Carel ter Linden: de tien geboden

‘Begeren is heel menselijk, je bent nu eenmaal geen snijboon’

Carel ter Linden (Amersfoort, 1933) is predikant. Van 1983 tot 1999 was hij voorganger in de Kloosterkerk in Den Haag, waar hij veel leden van de koninklijke familie tot zijn gemeenteleden mocht rekenen. Eind vorig jaar verscheen bij de Arbeiderspers Ter Lindens bundel Nieuwe Bijbelse miniaturen

door Arjan Visser in Trouw

I Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben

“Eigenlijk beginnen die geboden zo: ‘Ik ben de Heer, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij heeft bevrijd’. Hier hebben we meteen het karakter van deze God te pakken; Hij is er één van de bevrijding, van het ruimte geven. Dit idee straalt als het ware in alle geboden door. Stelen, liegen, moorden enzovoorts: dát zijn die andere goden, al die belangen, krachten en machten in ons leven die ons gevangen kunnen houden…..

Lees de volledige tekst in Trouw

beeld:https://karmelklooster.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *