Geloof in ‘een hiernamaals’ groeit

Nederlanders sinds corona meer bewust van eigen sterfelijkheid

Steeds meer Nederlanders (56 procent) geloven dat er meer na de dood is, zoals een hiernamaals. Dat besef steeg afgelopen vijf jaar met tien procent, blijkt uit onderzoek van stichting Landelijk Expertisecentrum Sterven.

Het vandaag gepubliceerde onderzoek gaat over de vraag hoe Nederlanders denken over sterven anno 2021. De peiling, uitgevoerd door bureau MarketResponse, is een vervolg op soortgelijk onderzoek dat vijf jaar geleden in opdracht van het Landelijk Expertisecentrum Sterven plaatshad. Deze keer deden 509 mensen van 18 jaar en ouder mee. De rapportage, die volgens de stichting een representatief beeld toont, is mede-onderdeel van de Dag Aandacht voor Sterven die op 24 mei plaats heeft.


Lees ook‘Mensen spreken niet over wonderbaarlijke ervaringen bij sterven, ze zijn bang dat die belachelijk worden gemaakt’ 

Vergeleken met 2016 zijn Nederlanders zichzelf vaker gaan beschouwen als ‘religieus’….

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *