Kerkelijke communicatie kàn professioneel zijn

PRmagazin, een Duits vakblad voor perswoordvoerders en PR-bureaus geeft het persdiensten van de aartsbisdommen in Duitsland en van de Duitse bisschoppenconferentie goede cijfers. De persdiensten hebben hun zaken op orde.

In de evaluatie die afgelopen vrijdag in Remagen werd gepubliceerd, kende “prmagazin” tot 20 punten toe in vijf categorieën. Er werden punten gegeven voor de gemakkelijke toegang tot de pers, voor de toegankelijkheid, snelle antwoorden en voor de reikwijdte en kwaliteit van de informatie.

Het tijdschrift stelde vier testvragen inzake omgaan met misbruik. PRmagazine is positief verrast door de resultaten. De conclusie: “We krijgen diepgaande en zelfkritische antwoorden die aantonen dat de aartsbisdommen de zaak serieus nemen en hun communicatie hebben overgeschakeld naar de crisismodus.”

Lees het bericht van PRmagazin

vatican news/kna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *