Nieuw: bloemschikking ‘Feest van de Hoop’ voor Pinksteren

Meer over Hemelvaart & Pinksteren

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Speciaal voor de Pinksterviering op zondag 23 mei a.s. is er een bloemschikking gemaakt met het thema ‘Feest van de Hoop’. Er is een handige werkbeschrijving gemaakt die u gratis kunt downloaden.

Pinksteren staat dit jaar in het teken van ‘Feest van Hoop’. Hoop is een woord van maar vier letters, maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. 

Suggesties voor Pinksterdienst

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties gebuikt kunnen worden om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst

Prachtige bloemschikking

Voor deze feestelijke viering is een symbolische bloemschikking gemaakt die het thema helemaal laat spreken. Deze kunt u zelf ook maken. Hiervoor is een handige werkbeschrijving, die u via deze link kunt downloaden.

Samen met de prachtige bloemen in allerlei kleuren staat de groene boog symbool voor de hoop, vol verwachting voor de toekomst. In de regenboogkleuren wordt Gods belofte zichtbaar, waarbij de rode Gloriosa de boog in vuur en vlam lijkt te zetten. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld met de Scabiosa bloem (paarse duifkruid).

Download de handige werkbeschrijving hier

Lees alle informatie over de pinkstercampagne ‘Feest van Hoop’ op kerkinactie.nl/pinksteren.

bron en beeld: pkn.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *