Nieuws van het Titus Brandsma Instituut

In de recente nieuwsbrief van het TBI nieuws over personele ontwikkelingen. Herman Westerink wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut. En Marc De Kesel spreekt op 19 mei (online) zijn inaugurele rede uit als bijzonder hoogleraar Theologie, mystiek en moderniteit. Tot slot Henk Rutten met pensioen.

Verder kondigt de nieuwsbrief weer verschillende online activiteiten aan.

Herman Westerink nieuwe wetenschappelijk directeur TBI

Image

Met ingang van 1 mei 2021 is dr. Herman Westerink voor vier jaar benoemd tot wetenschappelijk directeur van het TBI. De directeursaanstelling is voor 0,3 FTE. Praktisch gezien zal Herman twee dagen per week op het TBI aanwezig zijn en de overige dagen bij de faculteit FTR.

Herman Westerink volgt Marc De Kesel en Bocken op. Marc De Kesel gaat zich weer vol op het onderzoek van de mystiek richten en daarnaast op zijn bijzonder hoogleraarschap aan de faculteit. Inigo Bocken gaat zich volledig richten op de intellectuele biografie van Titus Brandsma. Ook zal hij als speciaal gezant de relaties met de congregaties en ordes verzorgen. Daarnaast is Inigo Bocken eerder  benoemd tot hoogleraar Mystieke Theologie aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Lees verder.

Ga naar de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *