Paus benoemt vrouw tot rechter

Paus Franciscus heeft vandaag Lucia Bozzi, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Foggia (Apulië), benoemd tot toegevoegd rechter van het civiele Tribunaal van Vaticaanstad.

Indien nodig kan de paus voor drie jaar, naast de vier gewone rechters en de president van het Vaticaanse Tribunaal, deskundige lekenrechters toevoegen, zogenoemde magistrati applicati.

Het betreffende tribunaal oefent in het Vaticaans territorium de rechterlijke macht uit namens de paus. De magistraten zijn uitsluitend ondergeschikt aan de summus pontifex, die de soevereine vorst van Vaticaanstad is.

Prof. Lucia Bozzi werd geboren in Rome op 2 oktober 1966; zij studeerde in 1991 af in de rechten aan de Romeinse Universiteit La Sapienza en promoveerde in 1998 in het privaatrecht aan de Universiteit van Pisa. 

Lees ook: Ook kardinalen en bisschoppen kunnen voor Vaticaanse strafrechter komen (30-4-2020)

Bozzi was onder meer docent aan de Université Cadi Ayyad in Marrakech, aan de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli in Rome en plaatsvervangend docente aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Catania. Momenteel is zij gewoon hoogleraar privaatrecht aan de rechtsfaculteit van de universiteit van Foggia en extern lid van de evaluatiecommissie van de universiteit van Tor Vergata in Rome. Zij heeft talrijke publicaties op haar naam staan.

bron: Vatican News/kro-ncrv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *