Paus besluit tot visitatie aartsbisdom Keulen

Bisschop van Rotterdam een van de visitatoren

Paus Franciscus heeft een apostolische visitatie aan het aartsbisdom Keulen bevolen. Daartoe heeft hij Anders kardinaal Arborelius OCD, bisschop van Stockholm, en Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, tot apostolische visitatoren benoemd.

In de eerste helft van juni zullen de beide visitatoren zich oriënteren op de complexe pastorale situatie in het aartsbisdom en zich tegelijkertijd een beeld vormen over de vraag of er fouten zijn gemaakt in het behandelen van gevallen van seksueel misbruik, door Kardinaal Woelki, de aartsbisschop van Hamburg,  Stefan Heße en de hulpbisschoppen, Schwaderlapp en Puff.

Rainer Maria kardinaal Woelki geeft de volgende toelichting: “Ik heb de Heilige Vader in februari al uitvoerig geïnformeerd over de situatie in het aartsbisdom. Ik juich het toe dat de paus zich een eigen beeld wil vormen over het onafhankelijke onderzoek en de gevolgen ervan door een apostolische visitatie. Ik zal kardinaal Arborelius en bisschop van den Hende met volle overtuiging steunen in hun werk. Alles wat dienstig is om de problematiek volledig in beeld te krijgen heeft mijn volledige steun.

bron: aartsbisdom Keulen

lees ook een interview over de achtergronden

Binnenkort meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *