Gods Wegen

Op pad langs het Brabantse Kloosterpad

In Gods wegen loopt Marijke Schermer stukken van het Brabantse Kloosterpad. Op haar weg vergezellen zuster Cornelia, pelgrims Linda en Belinda en priorin Maria Magdalena haar. Ook wandelt ze een stuk met haar moeder, die als jong meisje naar de kostschool van de Zusters van Liefde werd gestuurd, en daar geruisloos leerde huilen.

Wat maakt iemand tot een personage? vraagt Schermer zich tijdens het wandelen af. Wat ziet een schrijver als ze wandelt? En wat heeft ze gemeen met iemand die het leven in een religieuze orde verkiest boven het leven daarbuiten? Met haar adembenemend trefzekere zinnen neemt Schermer je mee in haar onderzoek naar herinnering, feit en fictie, en waarnemen en scheppen.

‘Ze heeft het altijd geweten.’ Marijke Schermer
staat in de ‘schelp’ in de stadstuin in Oosterhout en leest de eerste zin uit haar vandaag
verschenen boekje. Het is een warme zondagmiddag, in de tuin bloeien paarse rododendrons en het gras is egaal groen omdat hier door corona lange tijd geen evenementen zijn geweest. Een meter of vijftien voor haar zit een groep van zo’n dertig mensen op stenen bankjes.
Ze leest verder over zuster Cornelia met wie ze het kloosterpad wandelt, van Megen naar Velp, en die haar vertelt over hoe zij ertoe kwam
haar leven aan het klooster te wijden…..

Lees het volledige artikel over dit boek in het Nederlands Dagblad

Lees meer op deze site over het Brabantse Kloosterpad

boekgegevens:

EAN:9789028220348
Auteur(s):Marijke Schermer
Taal:Nederlands
Onderwerp:Wandelgidsen
Reeks:Terloops
Uitgever:Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Verschenen:Juni 2021

beeld: http://www.marijkeschermer.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *