Amerikaans episcopaat dankt Biden voor verstrekking vaccins aan arme landen

 Op het gebied van medische ethiek zitten de rooms-katholieke bisschoppen van de Verenigde Staten niet bepaald op één lijn met president Joe Biden. Maar op andere punten prijzen zij hem juist de hemel in. Zo hebben zij hem bedankt voor zijn toezegging om 500 miljoen coronavaccins beschikbaar te stellen aan arme landen. 

Dit gebaar van “wereldwijde solidariteit” komt op het juiste moment nu de pandemie in Afrika en Zuid-Azië op zijn ergst is, zeggen de voorzitter van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie, aartsbisschop Jose Gomez van Los Angeles (foto), en bisschop David Malloy van Rockford, referent voor internationale gerechtigheid. 

De verhoging van de hoeveelheid door de VS te verstrekken vaccins maakt deel uit van een overeenkomst van de G7-landen. Die hebben onlangs besloten het aantal vaccindoses ten behoeve van arme landen te verhogen tot een miljard ampullen. Volgens The Washington Post zullen dit jaar ongeveer 200 miljoen doses worden verscheept. Verwacht wordt dat tegen medio 2022 nog eens 300 miljoen doses zullen volgen. De regering van de VS is van plan de vaccins te kopen van de farmaceutische fabrikant BioNTech/Pfizer en ze vervolgens te schenken aan het door de WHO gesteunde COVAX-initiatief, dat verantwoordelijk is voor de distributie.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: https://conexionmigrante.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *