Een nieuwe vestiging van de broeders van Taizé in Pantin, in de regio Parijs

In de winter van 2020-2021 startte een team van broeders een kleine broederschap in de stad Pantin, in de regio Parijs. Bisschop, Mgr. Pascal Delannoy, nodigde de broeders van Taizé uit om na te denken over dit project: zouden zij een ​​plaats van gebed en luisteren kunnen creëren in stad Pantin, in de wijk Quatre-Chemins.

De broeders hebben contact gezocht met de lokale christelijke gemeenschappen. Vorig najaar bezochten twee broeders de voorzitter van de Protestantse Federatie, Pastor François Clavairoly, en de Voorzitter van de Verenigde Protestantse Kerk van Frankrijk, Pastor Emmanuelle Seyboldt, om hen vanaf het begin bij dit project te betrekken.

Het departement Seine-Saint-Denis is het jongste en het armste van Frankrijk en er liggen veel uitdagingen. Zoals in de andere Taizé-broederschap over de hele wereld, zullen de broeders eerst het leven delen van de inwoners van hun buurt en van de plaatselijke kerken.

Het is mogelijk om deel te nemen aan hun dagelijkse gebeden, waarvan de schema’s regelmatig worden bijgewerkt op deze pagina van de website in het Frans.

bron en beeld: taize.fr

lees ook het artikel in het ND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *