Reactie van kardinaal Marx

Kardinaal Marx verrast door de beslissing van de paus

Kardinaal Marx reageert verrast op de beslissing van de paus.
Allereerst had de kardinaal het antwoord op zijn ontslagaanvrage niet op zo’n korte termijn verwacht. :”Ik had niet verwacht dat hij zo snel zou reageren en ik had niet verwacht dat hij zou besluiten dat ik mijn dienst als aartsbisschop van München en Freising moet voortzetten”, zei Marx in een reactie vandaag.

“Ik ben ontroerd doordat de paus ingaat op details in mijn brief en door de zeer broederlijke toon van zijn brief . Ik voel hoeveel hij begrijpt en mijn verzoek als zodanig heeft geaccepteerd. In gehoorzaamheid accepteer ik zijn beslissing, zoals ik hem heb beloofd.”

Antwoord van de paus een “grote uitdaging”

Kardinaal Marx ziet het antwoord van de paus als een “grote uitdaging”. De komende weken zal hij nadenken over “hoe we samen nog meer kunnen bijdragen aan de vernieuwing van de Kerk hier in ons aartsbisdom en in het algemeen”. Het gaat om nieuwe wegen “ook in het licht van een geschiedenis van meerdere mislukkingen”.

“Het is dus beslist niet zo dat we nu weer overgaan tot de orde van de dag. Voor de kardinaal blijft staan dat hij een persoonlijke verantwoordelijkheid moet dragen met betrekking tot de omgang met misbruik in de katholieke kerk en dat hij ook een “institutionele verantwoordelijkheid” heeft, zegt de kardinaal. Dit geldt “vooral met het oog op de getroffenen, wiens perspectief nauwer moet worden betrokken. “

bron: domradio.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *