“Wij gaan vaak achteloos om met onze democratie”

door  KATHLEEN FERRIER   –  voor Igniswebmagazine |

Oud-politica Kathleen Ferrier (CDA) weet uit eigen ervaring hoe het is om vanwege een minderheidsstandpunt ‘gesensibiliseerd’ te worden door de eigen partij. Er lijkt tien jaar later weinig veranderd, behalve dan de roep om verandering. Die klinkt steeds luider.

Nederland zit volop in het formatieproces. Aan de gesprekstafel van informateur Mariëtte Hamer was het een komen en gaan, niet alleen van politici, maar ook van maatschappelijk organisaties.

Ze ging zorgvuldig te werk. Terecht. De te formeren regering staat voor grote uitdagingen: beleid ontwikkelen om de ingrijpende gevolgen van COVID-19 op vrijwel alle terreinen in de samenleving aan te pakken. Daar is een effectief herstelplan voor nodig en het zal een hele klus worden er overeenstemming voor te krijgen. Maar dit is niet de enige uitdaging waar het formatieproces over gaat. Alom in Den Haag klinkt de roep om een andere politieke cultuur.

Mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd….

lees het essay op Igniswebmagazine

.Wil je verhalen als deze niet missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

beeld: https:.wikimedia.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *