Zomernieuws Kamp Vught

Extra geopend in zomervakantie

Tot en met 5 september zijn de openingstijden uitgebreid; je kunt onze nevenlocatie barak 1B dan elke middag vanaf 12.00 tot 17.00 uur bezoeken. Ken je de expositie ‘Als muren konden spreken’ over de bestemming van Kamp Vught na de ontruiming van het kamp? 
Ook is de foto-expositie ‘Lain Sayang Lain’ in barak 1B te zien; voor het eerst maken we hier ruimte voor een expositie, in het kader van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland. 

Uit het gastenboek:
“Barak 1B heeft veel indruk gemaakt. Heel mooi gedaan, steeds de vier periodes die Kamp Vught heeft doorgemaakt. Door heel goede vrijwilligers kunnen we dit monument blijven bezoeken en horen we waardevolle verhalen. Dank!” 
“Een mooie en emotionele expositie, Lain Sayang Lain. Iemand zei: ‘Don’t look back’ maar hier is het van wezenlijk belang.” “Fijn dat wij na 70 jaar niet vergeten worden. Een mooie herinnering aan de plek waar mijn familie heeft gewoond” (over de nieuwe foto-expositie). Dit zijn enkele reacties uit ons gastenboek in barak 1B, die in de zomervakantie elke dag geopend is.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring in het herinneringscentrum en in barak 1B. Graag tot ziens – denk eraan om te reserveren!

Ga voor meer informatie naar de website van het Nationaal Monument Kamp Vught

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *