Abt Hendrickx voelt zich door de overheid in de steek gelaten

“Ik neem het de overheid kwalijk dat het zo lang heeft geduurd om duidelijk te maken waarom wij als religieuze instituten in onze uitzonderlijke situatie geen gebruik van de regeling kunnen maken.”

Hendrickx verbergt zijn ergernis niet en slaat nog net niet met zijn vuist op tafel. ‘Er is niet eens de moeite genomen om in gesprek te gaan met de koepelorganisatie van religieuze instituten om te luisteren naar ons specifieke probleem. De koepelorganisatie heeft aangeboden om voorbereidend inventariserend werk te verrichten, maar daar is tot op heden geen gebruik van gemaakt, laat staan dat er op de suggestie is gereageerd.’ Hij schudt meewarig de schouders. ‘Blijkbaar moet je nadrukkelijk actievoerend te werk gaan, wil je enig gehoor vinden. Mijn angst is dat er met het verstrijken van de tijd geen oplossing voor ons probleem gevonden gaat worden. Straks zijn er weer andere problemen en is het momentum voorbij.’ ….

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: abdijvanberne.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *