Kardinaal Parolin prijst Duitse vluchtelingenhulp

Kardinaal Pietro Parolin in Berlijn (l), minister buitenl zaken Heiko Maas, nuntius Eterovic |

“Dankzij oecumenische samenwerking”

Aan het einde van zijn driedaagse bezoek aan Berlijn bracht kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin hulde aan het wereldwijde sociale engagement van Duitsland. Kardinaal Parolin prees ook de hulp van de twee grote kerken voor vluchtelingen.

Tijdens een ceremonie op woensdagavond in de pauselijke nuntiatuur ter gelegenheid van 100 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Duitsland en de Heilige Stoel, memoreerde hij de toelating van Syrische vluchtelingen in 2015.
De hulp aan hen was ook te danken aan de oecumenische medewerking van katholieken en protestanten, benadrukte de “tweede man” in het Vaticaan. Namens paus Franciscus is hij primair verantwoordelijk voor de politieke en diplomatieke activiteiten van de Heilige Stoel.

Goede betrekkingen tussen Berlijn en het Vaticaan

Parolin waardeerde de relatie tussen Duitsland en de Heilige Stoel als “goede betrekkingen en vruchtbare samenwerking” op gebieden zoals onderwijs en gezondheidszorg. In de loop van de geschiedenis waren de relaties “niet altijd gemakkelijk, maar nooit onderbroken”.
Tekenen hiervan zijn het Reichsconcordaat van 1933, dat de katholieke kerk bescherming bood tegen aanvallen van de nationaal-socialisten, en de verdragen met de deelstaten en de katholieke kerk.

Tijdens zijn bezoek op dinsdag had Parolin gesprekken met bondspresident Frank-Walter Steinmeier en bondskanselier Angela Merkel (CDU) en met Duitse bisschoppen. In de Sint-Jansbasiliek ging hij ter gelegenheid van het jubileum voor in een ​​feestelijke dienst. Hij ontmoette ook hoge vertegenwoordigers van katholieke hulporganisaties en bezocht de oecumenische missiepost op het Berlijnse Ostbahnhof. Het bezoek van Parolin was oorspronkelijk gepland voor 2020, maar is vanwege de pandemie uitgesteld.

bron: domradio.de

beeld: https://www.vaticannews.va/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *