Paus houdt Angelus vanaf ziekenhuisbalkon

Paus Franciscus heeft vandaag kort na het middaguur zijn wekelijkse angelustoespraak gehouden. Hij deed dat vanaf een balkon van een kamer van de Universitaire Polikliniek A. Gemelli, waar hij sinds vorige week verblijft. De pontifex sprak zijn bezorgdheid uit over Haïti, waar afgelopen week de president van het land werd vermoord. Ook hield hij een pleidooi voor het handhaven van gratis gezondheidszorg. Verder sprak de paus zich uit tegen de vervuiling van de oceanen en zeeën met plastic.

Franciscus is behandeld voor diverticulitis, een aandoening aan de dikke darm die veel voorkomt bij ouderen en tot pijn en koorts kan leiden. De 84-jarige paus loopt sinds eergisteren weer zonder hulp en eet normaal. In de nacht van 7 op 8 juli had hij nog koorts. Hij is echter nog niet voldoende opgeknapt om terug te keren naar Vaticaanstad. Vandaag verscheen hij voor het eerst weer in het openbaar.

“Ik ben blij dat ik het Angelus op zondag hier in het Gemelli-ziekenhuis kan blijven uitspreken. Ik dank u allen. Ik heb uw nabijheid gevoeld en de steun van uw gebeden. Dank u met heel mijn hart!”, aldus de Heilige Vader, die werd vergezeld door enkele kankerpatiëntjes.”

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: https://kro-ncrv.nl/sites/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *