Kardinaal Burke op IC vanwege Covid-19

De Amerikaanse kardinaal Burke is opgenomen in het ziekenhuis vanwege Covid-19-infectie en moet worden beademd. Zijn toestand is “bemoedigend” en hij krijgt “uitstekende” medische zorg.

Dat maakten medewerkers zondag bekend via Twitter. Burke had vorige week ook op Twitter laten weten dat hij besmet was met het coronavirus en dat hij daarom aan het rusten was.

Vanuit het oogpunt van de artsen is het verloop van de ziekte van Burke bemoedigend. Tegelijkertijd werd het verzoek gedaan om de rozenkrans voor de kardinaal te bidden. 

Criticus van restrictief coronabeleid

De kardinaal is een uitgesproken criticus van een restrictief coronabeleid. “Het moet duidelijk zijn dat vaccinatie niet op een totalitaire manier aan burgers kan worden opgelegd”, zei hij ongeveer een jaar geleden op een discussiebijeenkomst in Rome.

Burke sprak zich herhaaldelijk uit tegen een verbod op erediensten om de pandemie in te dammen en bekritiseerde de neiging om gebed, devotie en massa’s gelijk te stellen aan “gewone vrijetijdsactiviteiten zoals bioscoop of voetbal”

Burke staat bekend om zijn kritiek op paus Franciscus

bron: domradio.de

beeld: gloria tv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *