Cursus: Gesprek over lastige Maatschappelijke thema’s

Conversations for Change |

In de cursus Conversations for Change van de Nieuw Wij Academy leer je hoe je betere gesprekken voert over lastige maatschappelijke thema’s. Doelgroep: volwassenen. De cursus duurt zes weken en start op 6 september.

www.youtube.com

Iedere week wordt een nieuwe les gepubliceerd die gaat over een belangrijk aspect van gespreksvoering. De lessen bestaan uit een gefilmd interview met een expert, reflectieopdrachten en een opdracht om zelf in die week mee aan de slag te gaan. Als je alles uitvoert, kost dat ongeveer 2 uur per week. Uiteraard ben je vrij om er meer of minder tijd aan te besteden.

Iedere maandagochtend wordt er een nieuwe les wordt toegevoegd. Je hebt een week de tijd om ermee aan de slag te gaan. In de cursusweken kun je in een besloten Facebookgroep ervaringen uitwisselen en eventuele vragen stellen. Je kunt daarin ook afspraken maken om te oefenen. Op de achtergrond blijft er een facilitator beschikbaar voor vragen, opmerkingen en feedback.

Inhoud van de cursus:

  • Aftrap met de groep via Zoom. Kennismaking en beantwoorden vragen over praktische zaken.
  • Les 1: Hoe kun je écht goed luisteren?
  • Les 2: Hoe zorg je voor veiligheid in een gesprek?
  • Les 3: Hoe maak je verbinding?
  • Les 4: Hoe stel je de juiste vragen?
  • Les 5: Hoe ga je het gesprek aan over discriminatie?
  • Les 6: Hoe ga je om met je eigen ongemak?
  • Afsluitende online Q&A via Zoom

Kosten: 150 euro (excl. btw) per deelnemer.

Start: 6 september 2021.

Voor vragen of opmerkingen mail naar: academy@nieuwwij.nl.

Voor opgave vul dit formulier in.

NW_Academy_logo_RGB

Colofon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *