Kardinaal Burke door corona aan beademing

De toestand van de Amerikaanse curiekardinaal Raymond Burke (73), die onlangs met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, is naar verluidt verslechterd. Dat meldt de Catholic News Agency (CNA). 

Het Twitter-account van de aartsconservatieve kardinaal Burke kondigde op 14 augustus aan dat hij “in het ziekenhuis is opgenomen met COVID-19 en wordt bijgestaan door een beademingsapparaat.

Volgens een bericht in de St. Louis Post-Dispatch werd de kardinaal, die in Rome woont en emeritus prefect is van de Apostolische Signatura (hoogste kerkelijke rechtbank), ziek tijdens een bezoek aan Wisconsin, waar opgegroeide.

Geruchten dat hij ernstig ziek was, bevestigde de kardinaal op 10 augustus met de mededeling dat hij positief had getest op COVID-19, tweetend: “God zij dank, ik rust nu comfortabel uit en ontvang uitstekende medische zorg. Bidt alstublieft voor mij als ik begin aan mijn herstel. Laten we vertrouwen op de Goddelijke Voorzienigheid. God zegene u.”

Burke, van wie niet bekend is of hij volledig tegen corona is gevaccineerd, zou met het virus zijn besmet in het door hem zelf opgerichte heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in La Crosse, Wisconsin. 

Raymond Burke, een van de felste criticasters binnen de Romeinse Curie van het pastorale beleid van paus Franciscus, had eerder verkeerde informatie verspreid over zowel het coronavirus als over anticoronavaccins. 

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

Raymond Leo Burke werd geboren in Richland Center in het zuidwesten van Wisconsin. Hij was bisschop van La Cross (1995-2004) en aartsbisschop van Saint Louis (2004-2008). Paus Benedictus haalde hem naar Rome en verhief hem in 2010 tot kardinaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *