Paus benoemt Nobelprijswinnaar in wetenschapsacademie

Voor de derde keer binnen een paar dagen heeft paus Franciscus een nieuw lid van de Pauselijke Academie van Wetenschappen benoemd. Nu is het opnieuw een vrouw, de natuurkundige en Canadese Nobelprijswinnaar Donna Theo Strickland.

In 2018 ontving ze de Nobelprijs “voor baanbrekende uitvindingen op het gebied van laserfysica”. Strickland is momenteel professor aan de Universiteit van Waterloo in Canada.

Pas zaterdag benoemde paus Franciscus de Amerikaanse chemicus en klimaatwetenschapper Susan Solomon (65) tot nieuw volwaardig lid van de Vaticaanse Academie van Wetenschappen. Vrijdag werd de benoeming bekend van de Taiwanese epidemioloog en politicus Chen Chien-jen (70) als nieuw lid van de academie.

Joachim von Braun Academievoorzitter
De Pauselijke Academie van Wetenschappen, opgericht in 1603, wordt verondersteld de vooruitgang in wiskunde, natuurkunde en natuurwetenschappen te bevorderen. Bovendien besteedt de Academie in deze context aandacht aan de vraag of een opvatting gerechtvaardigd is in samenhang met de normen die ermee verbonden worden. De huidige president is de Duitse landbouwwetenschapper Joachim von Braun (71).

bron: KNA/domradio

beeld: https://www.vidanuevadigital.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *