Sterrenkundige Heino Falcke over Gods schepping

Protestantse Lezing 2021:

Op zaterdag 30 oktober 2021 houdt sterrenkundige Heino Falcke online de Protestantse Lezing over de vraag of wij, de mens, verantwoordelijk zijn voor de toekomst van Gods schepping. Is die toekomst in onze handen of in die van God?

Duurzaamheid

In zijn lezing – die aansluit bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ – staat Falcke stil bij het uiterst actuele en urgente thema ‘duurzaamheid’. Hij zoomt uit op de grootheid van de schepping, de aarde, het heelal, in contrast met de kleinheid van de mens. Om vervolgens in te zoomen op het vertrouwen op God en hoe dat onze houding bepaalt in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen.

Heino Falcke geeft in een interview met de dominees Visser&Visser in Petrus (september 2021) aan dat hij zijn hoop voor de toekomst helemaal uit God put. Ook als het gaat om de schepping. “Ik weet: ook als mijn einde komt, heb ik nog steeds een toekomst, mét God. (…) Ik vertrouw op een creatieve God. Het wás al een grote verrassing dat God dit heelal heeft geschapen. Wie weet wat Hij nog gaat doen.”

Lees hier het interview met Visser&Visser:‘Zonder mijn geloof is het heelal leeg’

Over Heino Falcke

Heino Falcke is hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Hij maakte als eerste ter wereld een foto van het zwarte gat. Daarnaast gaat hij regelmatig voor als lekenpredikant in zijn protestantse gemeente in Frechen (Duitsland). In het tv-programma ‘Petrus in het land‘ is op zaterdag 11 september een portret van Heino Falcke te zien. 

Over de Protestantse Lezing

De Protestantse Lezing is online te volgen. Naast de lezing is er een interactief gesprek met een divers panel, muziek door een speciale ‘Petrus-band’ en meer. De presentatie wordt gedaan door Talitha Muusse. 

Op de hoogte blijven? 

Stuur een email naar: info@protestantsekerk.nl met deze inhoud:
Ik blijf graag op de hoogte van nieuws over de Protestantse Lezing door sterrenkundige Heino Falcke: + uw emailadres

bron: PKN

beeld: youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *