Bisschop Smeets op bedevaart in Lourdes (update)

Als de omstandigheden het toelaten, brengt bisschop Harrie Smeets van 9 tot 13 september onder medische begeleiding een kort bezoek aan Lourdes. Hij wordt vergezeld door een aantal familieleden en goede vrienden. Ze reizen met een speciale rolstoelbus naar de bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk.

Mis op tv
Op zondag 12 september zendt de KRO-televisie vanuit de grot van de verschijningen in Lourdes een rechtstreekse eucharistieviering uit bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Limburgse Bedevaart, die sinds een aantal jaren opereert onder de naam Huis voor de Pelgrim. Hoofdcelebrant in deze viering is hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie referent is voor bedevaarten. Bisschop Smeets zal ook bij deze viering aanwezig zijn.

Geloofsgesprek
Voorafgaand aan de eucharistieviering wordt een interview met Mgr. Smeets uitgezonden, dat Leo Fijen onlangs met hem opnam voor het programma Geloofsgesprek. Dit interview is op 12 september om 9.45 uur te zien op NPO2. Aansluitend is om 10.00 uur de eucharistieviering vanuit Lourdes te zien, eveneens op NPO2.

bron: bisdom Roermond

kijk naar de eucharistieviering in Lourdes

kijk naar het geloofsgesprek met bisschop Smeets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *