‘De christelijke stem voor het klimaat moet veel harder klinken’

Rentmeesterschap interview |

Marianne Thieme ervoer dat de tegenstand om te vergroenen vooral van het CDA kwam. Vreemd, vindt ze.

door Marinde van der Breggen in dagblad Trouw

Christenen hebben een slechte naam in de wereld van natuur- en milieubeschermers, zegt Marianne Thieme. Ze begrijpt dat wel, want kerken staan bekend om hun mens-centrale denken en lijken weinig oog te hebben voor dieren en de wereld om zich heen. Thieme, zelf lid van de Kerk der Zevendedags-adventisten, spreekt vandaag in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam de Jacoba van Tongeren-lezing uit, waarin zij zich afvraagt waar de stem van christenen is in het klimaatdebat.

“Gelukkig was er die oproep van de leiders van de anglicaanse, oosters-orthodoxe en rooms-katholieke kerk vorige week, om meer te doen tegen klimaatverandering. Hèhè, dacht ik, ze worden eindelijk wakker.

lees het volledige interview in Trouw

beeld: https://www.boerenbusiness.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *