De eenzaamheid doorbreken

Lezing door abt Eric Varden

Zaterdag 16 oktober 2021

Erik Varden komt naar Nederland voor de lezing ‘Thoughts on Solitude and Encounter in a Time of Pandemics’. Erik Varden is abt van de cisterciënzer abdij Mount Saint Bernard in Leicestershire. Op zaterdag 16 oktober geeft Varden een lezing over eenzaamheid.

De omstandigheden van afgelopen jaar en dit jaar zijn confronterend geweest voor de hele wereld, met ervaringen van eenzaamheid op ongekende wijze. Tegelijkertijd heeft het ons doen beseffen hoe verweven we zijn als mensen, en hoe de wereld werkt als gemeenschap.

Wat hebben we hiervan geleerd? Wat zouden we kunnen leren? In zijn boek The Shattering of Loneliness (Bij Berne Media vertaald en uitgegeven: ) deelt Varden het inzicht dat hij heeft opgedaan tijdens zijn leven als trappistenmonnik. Hierop voortbouwend zal Varden nadenken over de huidige verwarring om te proberen de christelijke betekenis ervan te begrijpen en een christelijke taak te formuleren voor het tijdperk van Covid-19.

Zaterdag 16 oktober
15:00 – 17:00 uur
Lezing: ‘Thoughts in solitude and encounter in a time of pandemics’
Engels gesproken
Prijs € 12,50
Klik HIER voor tickets

De lezing zal plaatsvinden op twee locaties zaterdag. In de ochtend van 10:30 – 12:15 uur is de lezing bij DEZINNEN in Christus Triumfatorkerk in Den Haag, in de middag van 15:00 – 17:00 uur zal Varden de lezing houden in de abdijkerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

U bent van harte welkom!Alle agendapunten

Lezing door Kick Bras over Thomas Merton

09-10-2021Lezing Eric Varden

bron BerneMedia

beeld: https://norwaytoday.info Erik-Varden-Kristin-Svorte-NTB.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *