Duits oecumenisch initiatief Christians for Future (C4F)

Dit initiatief roept de kerken op om meer te doen om het klimaat te beschermen. Op zo’n 30 locaties in Duitsland werden aan kerkelijke vertegenwoordigers een nota met 12 thema’s over klimaatrechtvaardigheid aangeboden. Dit initiatief is een onderdeel van fridays for future (voor Nederland https://fridaysforfuture.nl/)

De initiatiefnemers verklaren:  “Tijd is van essentieel belang. De klimaatcrisis bedreigt ons allemaal, wereldwijd, onze eigen leefwereld en vele toekomstige generaties. Als christenen zijn we vanuit ons ethisch bewustzijn verplicht om alles te doen wat in onze macht ligt om groot lijden voor veel mensen en de vernietiging van de schepping te voorkomen .”

De tot nu toe ondernomen acties worden gewaardeerd maar zijn “onvoldoende en niet toegesneden op de omvang van de uitdaging”. Daarom de presentatie van de 12 puntenlijst. Zo willen de C4F de kerken stimuleren tot een moediger optreden. Het appel roept ook tot de individuele christen en de plaatselijke geloofsgemeenschappen op tot actie.o.a. tot deelname aan de wereldwijde klimaatstaking op 24 September a.s.

De C4G roepen de kerken op om op profetische wijze hun stem te verheffen, hun eigen activiteiten bij te sturen en te werken aan een verandering van bewustzijn. Dit oproep wordt in twaalf punten uitgewerkt. Voor de twaalf punten, klik hier

Het initiatief C4F wordt ondersteund door o.a. de directeur van de Duitse Vastenactie Misereor, benedictijn Anselm Grün, de voorzitter van de Katholieke Verbond van Ondernemers, en door vertegenwoordigers van het ZdK (het Centraal Comité van Duitse Katholieken (ZdK) en van de Synodale Weg in Duitsland en van de Evangelische Kirche EKD.

beeld: https://christians4future.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *