Geloofsgemeenschap kan een thuis bieden

Het dagblad Trouw brengt vandaag een interview met de scheidende rector van de Protestantse Theologische Faculteit (Amsterdam – Groningen), Machteld Jansen. Ze ziet een belangrijke taak weggelegd voor de theologie in het dichten van de kloof tussen volk en elite.

Tot nadenken stemt ook wat ze zegt over de mogelijkheden van de kerk: “Ik geloof dat we de maatschappij overvragen bij het bieden van een thuis. Dat komt ook omdat we de kerk ten dele kwijtgeraakt zijn. Daarom verwachten we nu heel veel van die maatschappij en de politiek. Maar de staat kan niet voorzien in ontmoetingen op ziels-niveau. Daar hebben we geloofsgemeenschappen voor nodig. Als die zich nog ergens kunnen laten gelden, dan is het hier.”

Lees het volledige interview in Trouw

beeld: https://www.pthu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *