Rol van de Geest in de missionaire parochie

uitnodiging voor een webinar

Aansluitend op de webinars afgelopen voorjaar 2021 wordt er dit najaar, in aanloop naar de grote conferentie “De missionaire parochie – Als God renoveert” op 24 & 25 maart 2022, nog een webinar georganiseerd vanuit de Missionaire Parochie. Onderaan deze pagina kunt u zich gratis inschrijven.


Webinar – De kracht van de heilige Geest in de missionaire parochie
Op woensdagavond 15 september 2021 – 20 tot 21 uur

In dit webinar gaat het over de rol van de heilige Geest bij parochievernieuwing. Open staan voor de heilige Geest en zijn werking in ons, is één van de sleutels om als parochie de omslag te maken naar een missionaire parochie. Niet voor niets werden de leerlingen pas uitgezonden uit de bovenzaal in Jeruzalem, toen zij de heilige Geest hadden ontvangen (zie Handelingen 2). We merken dat veel mensen in parochies niet zo goed weten wat ze met de heilige Geest moeten. We ontvangen de heilige Geest bij ons doopsel en vormsel, maar dan? Hoe kan de kracht van de heilige Geest echt een verschil maken in ons eigen leven en in het leven van de parochie? Welke rol speelt de heilige Geest als we ook nieuwe mensen in contact willen brengen met Jezus Christus en zijn evangelie?

De persoon van de heilige Geest en Zijn werking staat in dit webinar centraal. Naast enige inhoudelijke uitleg horen we hoe de heilige Geest werkt in het leven van de gasten en wat dit betekent voor hun dagelijkse leven en het leven in de parochie.

Drie gasten onder leiding van Mirjam Spruit, stafmedewerkster bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS), gaan met elkaar in gesprek. De eerste gast is Patrick Lens OP, dominicaan, theoloog en studentenpastor in Brussel. De tweede gast is Lise Davidson, moeder van 3 kinderen, econoom met meer dan 20 jaar werkervaring in het bedrijfsleven en betrokken bij de Petrus en Paulus parochie te Leiden. De derde gast is Carla Windau, nieuwe katholiek, betrokken bij de Maria geboortekerk en bij de Sacramentijnen in Nijmegen.

Lees meer en aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *