Paus ontzenuwt geruchten over aftreden

Bij tijd en wijle geeft paus Franciscus een uitvoerig interview over actuele thema’s. Nu heeft hij een lang radio-interview toegestaan met het Spaanstalige netwerk COPE. Onder andere ging hij in op zijn darmoperatie in juli.

Franciscus glimlachte in het interview door de Spaanse journalist Carlos Herrera (foto), om de geruchten die suggereerden dat het aftreden van de paus ophanden zou zijn. “Het is nooit bij me opgekomen om af te treden”. De paus kwam het gerucht op het spoor toen hij een Italiaanse krant doorbladerde: “Ik kwam er pas veel later achter dat er iets aan de hand was over mijn ontslag. Dat gebeurt iedere keer als een paus ziek is…. dan is er al een in het conclaaf in zicht”. 

“Ik leef nog”

Wat betreft zijn gezondheid na de operatie zei de paus: ‘Ik leef nog,’ dank zij een verpleegkundige van de Vaticaanse gezondheidsdienst. “Hij, een man met meer dan 30 jaar ervaring heeft mijn leven heeft gered” door aan te dringen op een operatie. “Ik heb nu 33 centimeter minder darm”, onthulde de paus openhartig, maar dat hindert hem niet om een normaal leven te leiden. ” Ik kan alles weer eten en mijn dagelijkse schema aanhouden.”

bron: Vatican Media/Cope

beeld: de journalist Carlos Herrera https://cope.es

klik hier om het eerste interview van de paus met een Spaans radiostation te beluisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *