Paus voelt zich niet begrepen door Duitse Kerk

In het interview met de Spaanse radiozender Cope komt ook het proces van de Synodale Weg in Duitsland aan de orde. Naar aanleiding van dit gezamenlijke initiatief van de Duitse bisschoppen en het Centraal Comittee van de Duitse leken (ZDK) heeft Franciscus in de zomer van 2019 een brief geschreven, die na rijp beraad tot stand is gekomen, ze meldde de paus.

De paus twijfelt niet aan de goede bedoelingen van de bisschoppen die hij over de Synodale Weg en de brief heeft gesproken, maar hij heeft de indruk dat er geen rekening wordt gehouden “met een aantal zaken die ik in de brief uitleg, zaken waarmee rekening moet worden gehouden”.
De paus wil de zaak ook niet overdrijven en is niet van mening, zoals sommige media stellen, dat er een schisma zou dreigen “ik wil het niet te tragisch maken”.

Lees de tekst van de pauselijke brief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *