‘De wereld heeft vrouwen als leiders nodig’

“De wereld heeft het partnerschap, het leiderschap en de vaardigheden van vrouwen nodig, evenals hun intuïtie en toewijding.” Dit zei de Vaticaanse kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin in een videoboodschap op een G20-vrouwenforum in Milaan.

“Solidariteit en samenwerking tussen vrouwen en mannen zijn van vitaal belang voor de samenleving. Mannen en vrouwen hebben elk hun eigen roeping om actief deel te nemen aan de samenleving”. Parolin, de tweede man in het Vaticaan roept op om “elk meisje en elke jonge vrouw in elk land ter wereld toegang te geven tot goed onderwijs”.

Italië bekleedt momenteel het voorzitterschap van de G-20. De staatshoofden en regeringsleiders van de 20 economisch sterkste landen ontmoeten elkaar binnenkort voor een top in Rome. Het vrouwenforum van de G-20 debatteert met 250 aanwezigen en 30.000 deelnemers over de vooruitgang van vrouwen wereldwijd.

(Vaticaan nieuws – sk)

beeld: Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *