De Dominicuskerk in Utrecht viert 70-jarig bestaan.

De Dominicuskerk in Utrecht viert zondag 21 november haar 70-jarig bestaan. Volgens een plaquette onder het tabernakel werd de eerste steen van de Dominicuskerk op 29 april 1951 gelegd door pater J.M.E. Bruens o.p. De kerk is heel snel gebouwd, want al op 22 november 1951 werd deze door mgr. Alfrink gewijd.

Op zondag 21 november om 10.00 uur is er een eucharistieviering waarin de dominicanen René Dinklo (provinciaal overste) en Jozef Essing (oud-moderator) voorgaan. Na de viering is er een (beperkt) feestelijk samenzijn. Tot en met 28 november is er een tentoonstelling over vier Utrechtse kunstenaars die in de beginjaren objecten voor de Dominicuskerk hebben gemaakt. Daarnaast is werk te zien van vijf moderne kunstenaars uit de omgeving van de kerk. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 28 november.
Bezoek de website: Https://www.dominicuskerkutrecht.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *