Kerken kleuren rood op #RedWednesday

oor de derde keer vindt op 24 november in Nederland de actie Red Wednesday plaats, een jaarlijks initiatief van Kerk in Nood. Kerken worden hierbij rood verlicht om aandacht te vragen voor christenvervolging en godsdienstvrijheid. Het aantal kerken dat meedoet is meer dan verdubbeld, van 47 vorig jaar naar 113 dit jaar.

Volgens Dennis Peters van Kerk in Nood betekent de verdubbeling dat kerken de urgentie inzien. “Het feit dat kerken willen meedoen, er echt werk van willen maken, er tijd en energie in willen steken met vrijwilligers, laat zien dat ze het belangrijk vinden. Nu meer dan vorig jaar.” Daarbij spelen recente aanslagen in Nice en Wenen ook mee, denkt hij.

De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Vooral christelijke minderheden zijn relatief vaak het slachtoffer van onverdraagzaamheid, discriminatie en vervolging. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. Op RedWednesday® vragen we aandacht voor hén en voor alle andere mensen die om hun geloof worden vervolgd. Door rode kleding of een solidariteitsbutton te dragen, kerkgebouwen rood aan te lichten en op andere manieren kunt ook u helpen. Doe mee!

Gerardus Majellakerk Utrecht.

Ook de St. Catharinakathedraal in Utrecht is op 24 november om 18.00 rood aangelicht

steun.kerkinnood.nl/redwednesdayen
www.katholiekutrecht.nl;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *