2025: Heilig Jaar

Heilige Deur in de Sint Pieter, uiitsluitend geopend in een heilig jaar |

Paus Franciscus heeft de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie officieel belast met de coördinatie van de voorbereidingen voor het Heilig Jaar 2025.

De voorzitter van de Raad, aartsbisschop Rino Fisichella, heeft daarom de afgelopen dagen contact gehad met het Staatssecretariaat, het Vermogensbeheer van de Apostolische Stoel en het Economisch Secretariaat, blijkt uit een Vaticaans bericht. De planning voor het jubileumjaar is al lang bezig. Curia-aartsbisschop Rino Fisichella ontmoette daarom in november 2020 Italiaanse politici.

de heilige jaren

In de recente kerkgeschiedenis vinden in Rome meestal om de 25 jaar zogenaamde heilige jaren plaats. Het bedevaartsjaar op de drempel van het derde millennium in 2000 trok onder paus Johannes Paulus II (1978-2005) meer dan 25 miljoen bezoekers. Paus Franciscus hield van december 2015 tot november 2016 een buitengewoon Heilig Jaar van Barmhartigheid. Het jaar 2025 markeert ook de 1700e verjaardag van het eerste oecumenische concilie in de geschiedenis van de kerk, dat in 325 in Nicea plaatsvond.

bron: Vaticaan nieuws

beeld: tripadvisor