Patriarch Bartholomeus corona-positief getest |

Het hoofd van de orthodoxe christenen is positief getest op het coronavirus. De 81-jarige Patriarch Bartholomeos I maakt het “goed” ondanks de besmetting, maakte zijn kantoor vrijdag bekend. Bartholomeos kampte de afgelopen weken al met gezondheidsproblemen; tijdens een bezoek aan de VS in november was er een stent geplaatst.

De coronavirusinfectie bij Bartholomäos werd ontdekt tijdens een routineonderzoek in Istanbul, zei het patriarchaat. De patriarch was “volledig” ingeënt tegen Covid-19 en had milde symptomen.

In zijn kerstboodschap riep de Oecumenische Patriarch gelovigen op zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, als ze dat nog niet hebben gedaan. “Wetenschap is een kostbaar geschenk van God als het mensen dient”, zei hij, verwijzend naar het succesvolle onderzoek naar effectieve vaccins ter bestrijding van de coronacrisis. Bovendien drong de patriarch erop aan dat de door de gezondheidsautoriteiten voorgestelde beschermende maatregelen worden opgevolgd.

Bartholomeos I is sinds 1991 patriarch van Constantinopel. De Grieks-orthodoxe bisschop zet zich in voor de bescherming van het milieu en heeft zich sinds zijn aanstelling als hoofd van de orthodoxe kerk ingezet voor nauwere banden met de katholieke kerk en de islam.

bron: Vatican News

beeld: orthoxia.be