Europese Ontmoeting Taizé in twee fasen: eind 2021 online, juli 2022 in Turijn

Vanwege de nieuwe maatregelen in het kader van de pandemie is het helaas niet mogelijk om de geplande Europese Ontmoeting in Turijn door te laten gaan. Dit jaar zal de Europese ontmoeting bij wijze van uitzondering in twee opeenvolgende fasen plaatsvinden

Tussen 28 december 2021 en 1 januari 2022 zal er een online ontmoeting zijn. Er zullen uitzendingen zijn vanuit Turijn, met enkele broeders en jongeren uit de regio. Voor wie dat wil, zal er ook de mogelijkheid zijn om via het internet deel te nemen. Het programma zal spoedig bekend gemaakt worden.

Daarna nodigen de kerken van Turijn Europese jongeren uit om van 7 tot en met 10 juli 2022 in grote aantallen de Pelgrimage van Vertrouwen op Aarde voort te zetten. Deelnemers zullen bij families en parochies in de omgeving worden ondergebracht en samenkomen voor gebeden, uitwisselingen en workshops. Jongeren die dat willen kunnen bij wijze van tussenstop ook een (aantal) dag(en) in Taizé verblijven op de heenweg, of een hele week (van 10 tot en met 17 juli) op de terugweg van Turijn.

lees meer

bron: Taizé