Extra bijeenkomst in 2023 Synodale Weg (D)

Een extra vijfde plenaire vergadering van het hervormingsproces van de Synodale Weg zal plaatsvinden van 9 tot 11 maart 2023. Dat hebben de Duitse Bisschoppenconferentie en het Centraal Comité van Duitse Katholieken zaterdag bekendgemaakt.

Op de tweede synodale vergadering werd duidelijk dat de beraadslagingen – niet in de laatste plaats vanwege de coronapandemie – meer tijd nodig hadden. 
ZdK-voorzitter Irme Stetter-Karp en de voorzitter van de Bisschoppenconferentie, bisschop Georg Bätzing, waren vol vertrouwen. Het is belangrijk om “gemeenschappelijke antwoorden op dringende vragen” te vinden en samen op de weg te blijven nadat het hervormingsproces voorbij is – “hoe dit er ook uit zal zien”. Samen vormen zij het Presidium van de Synodale Weg.

De Duitse bisschoppen en de ZdK startten in 2019 de Synodale Weg onder invloed van de kerkelijke crisis die al jaren aansleepte, die werd verergerd door het misbruikschandaal. De Synodale Vergadering is het hoogste besluitvormende orgaan van de Synodale Weg. De volgende vergadering is gepland van 3 tot 5 februari.

Bericht bekijken

bron: domradio.de

beeld: https://www.synodalerweg.de/Logo-Dateien/