Leven in volheid

Daar verlangen we allemaal naar. Maar wat is dat? De Engelse dominicaan Timothy Radcliffe schreef er een boek over. Het is een pleidooi voor de kracht van christelijke verbeelding.
Thjum Arts, kersvers winnaar van het Cameretten-cabaretfestival, opent samen met lekendominicaan Sipke Draisma de rij van zes korte digitale optredens over leven in volheid.

Het t optreden – een gesprek tussen God en mens bij een boom waarin een appel hangt – is deel van een groter project van twaalf mensen van de verbeelding, predikers en kunstenaars.

Startpunt van de ontmoetingen is het boek Leven in overvloed. Een christelijke verbeelding van de Engelse dominicaan Timothy Radcliffe. Het boek is deze week in vertaling verschenen bij uitgeverij Skandalon.

Het Friesch Dagblad wijdde er al een mooie bespreking aan: ‘Leven in volheid is een mooi boek voor de winter. De decembermaand is donker en ook na de zonnewende is het licht nog ver weg. Dan heb je iets aan een boek als dat van Radcliffe, dat moedgevend wil zijn: het “Licht der wereld” geeft kiemkracht voor een werkelijk goed leven, in volheid.’

De dominicaanse familie in Nederland, die dit project mogelijk maakt, hoopt dat de warmte van deze ontmoetingen inspiratie mag geven in deze schrale tweede coronawinter, waarin ook het kerstfeest wordt gevierd: de komst van God midden onder ons, hoe dan ook.
Twaalf mensen van de verbeelding, zes kunstenaars en zes predikers, gingen twee aan twee in gesprek.

Aflevering 1: cabaretier Thjum Arts en communicatiedeskundige en lekendominicaan Sipke Draisma. Zie www.leven-in-volheid.nl Een project van www.dominicanen.nl en uitgeverij Skandalon

bron: Nieuwsbrief dominicanen