Dit katholieke congreslid was zestien jaar een pro-life Democraat

Amerikaan Daniel Lipinski was zestien jaar lid van het Huis van Afgevaardigden. Als pro-life Democraat werd hij meer en meer verketterd door zijn collega’s. Zijn boeiende terugblik laat de kern zien van wat hij het sektarisme binnen de Amerikaanse politiek noemt.

Het waren de meest verdeeldheid zaaiende verkiezingen in minstens 50 jaar, die van 2020. Ruim een jaar later zien we nog geen uitkomst uit het wantrouwen en de vijandigheid die door die bittere strijd en de bestorming van het Capitool zijn gekenmerkt. De Amerikanen blijven verdeeld over oude strijdpunten als abortus en klimaatverandering en meer recente kwesties als de reactie op de huidige pandemie.

Lees het volledige artikel op Ingniswebmagazine

beeld: https://i.pinimg.com/jpg