Koptische paus: priesterwijding vrouwen onmogelijk

President Abdel Fattah al-Sisi spreekt tijdens de kerkstnachtmis van 6 januari 2022 in de kathedraal van de Nieuwe Bestuurlijke Hoofdstad van Egypte het kerkvolk toe; naast hem paus Tawadros II.

Het priesterschap in de Kerk is volgens de Koptische paus Tawadros II alleen voorbehouden aan mannen. Dat is overeenkomstig de wil van Christus, zei de Egyptische kerkleider onlangs in een tv-interview. 

De Koptisch-orthodoxe patriarch van Alexandrië gaf aan dat uit de Evangeliën blijkt dat Christus mannen en geen vrouwen tot zijn apostelen koos. Zelfs de Maagd Maria kwam er niet voor in aanmerking.

De Koptisch-Orthodoxe Kerk staat wat betreft de uitsluiting van vrouwen tot het priesterambt op één lijn met de Orthodoxe Kerk en de Katholieke Kerk. 

In het interview, dat op 7 januari bij gelegenheid van het Koptische kerstfeest werd uitgezonden, herhaalt paus Tawadros ook dat de toekenning en uitoefening van de verschillende rollen in de Kerk niet beantwoorden aan de logica en aanspraken van “rechten en plichten” volgens wereldse modellen. 

lees het volledige bericht op kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: Egyptian Presidency