Subsidie helpt bij herbestemming kerken

Welke kerken, synagogen en moskeeën willen gemeenten behouden en hoe doen ze dat?

Er wordt in heel Nederland stevig nagedacht over de bestemming van religieuze gebouwen. Welke kerken, synagogen en moskeeën willen gemeenten behouden en hoe doen ze dat?

Driekwart van de kerken, synagogen, moskeeën en tempels in Nederland heeft de volle aandacht van kerk en overheid. Dat is mede te danken aan de financiële ondersteuning die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de afgelopen twee jaar heeft aangeboden in het kerkenvisie-project.

kerkenvisie

Om al deze gebouwen een toekomst te geven, heeft de rijksoverheid in 2018 het Programma Toekomst Religieus Erfgoed opgezet, waarmee een huurder of eigenaar van een kerk samen met de overheid zicht krijgt op de toekomst van het gebouw. Met deze ‘kerkenvisie’ kan een gebouw bewaard blijven voor leegstand of – nog erger – sloop. 

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: https://bethelkerk-enschede.nl/