Campagne #ItalyChurchToo gestart

Slachtoffers van misbruik in de katholieke kerk in Italië hebben een gemeenschappelijk coördinatiebureau opgericht. Daarmee willen ze druk uitoefenen op de kerkelijke autoriteiten en de Italiaanse regering om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen naar gevallen van seksueel misbruik. Dat hebben diverse groeperingen vandaag bij de presentatie van hun campagne ‘Tegen het grote zwijgen – #ItalyChurchToo’ bekendgemaakt.

De organisaties spreken van een “keerpunt”, een “historisch moment” en het “begin van een grote reis” in de strijd tegen misbruik in de kerk. Het gaat niet alleen om pedofilie, maar ook om seksueel misbruik van vrouwen, vooral religieuze zusters.

Het is tijd, aldus de initiatiefnemers, dat er doortastende maatregelen worden genomen om de plaag van het misbruik in de kerk te onderzoeken. “De slachtoffers hebben het recht om te weten, hun families hebben het recht om te weten, alle leden van de christelijke gemeenschap en alle burgers hebben het recht om te weten.”

lees verder bij kro-ncrv.nl/katholiek