Aartsbisschop van Keulen biedt ontslag aan

Brief aan de gelovigen |

Kardinaal Woelki keerde vandaag terug van een sabbatical, een tijd van gebed en bezinning. Het blijkt nu dat hij tijdens deze retraite aan pais Franciscus zijn ontslag geeft aangeboden. De paus zal daar te zijner tijd over beslissen. De paus heeft kardinaal Woelki de opdracht gegeven om zijn werkzaamheden op 2 maart te hervatten, zoals gepland. Vorige week had de kardinaal zijn deelname aan Aswoensdagviering in de Dom van Keulen afgezegd.

luisteren en naderen

In een brief aan de gelovigen op Aswoensdag geeft de aartsbisschop van Keulen hier commentaar op. Tijdens zijn vrije tijd mocht de aartsbisschop zich niet bezighouden met communicatie of vragen van de media beantwoorden. Voor de kardinaal is de komende periode een tijd van luisteren naar en openstaan voor de mensen.

Bedankt voor de aanmoediging

Vandaag wil de kardinaal alle gelovigen bedanken die hem de afgelopen maanden hebben bereikt vanuit het aartsbisdom Keulen, uit grote delen van Duitsland en uit het buitenland voor het ondersteunende gebed, de grote bemoediging en de vele bemoedigende brieven, e-mails en ansichtkaarten . De kardinaal wil ook iedereen bedanken die de afgelopen weken en maanden verantwoordelijkheid heeft gedragen in het aartsbisdom, vooral de apostolische administrator, hulpbisschop Rolf Steinhäuser.

Aartsbisdom Keulen
Eind 2020 behoorden 1.868.567 katholieken tot het aartsbisdom Keulen. Dat zijn er 37.335 minder dan het jaar ervoor. De daling bestaat uit 17.281 mensen die de kerk verlaten (2019: 24.298) en het verschil tussen overlijden (27.220) en dopen (7.845, 2019: 13.438).

bron: domradio.de

beeld: © Reiner Diart ( aartsbisdom Keulen )