Actualiteitencollege Titus Brandsma

Radboud Reflects en het Titus Brandsma Instituut organiseerde op 16 maart , een Actualiteitencollege over het leven en de persoon van Titus Brandsma, zijn rol binnen de universiteit en het proces van heiligverklaring. Ook werd het boek Titus Brandsma, van held tot heilige gepresenteerd en officieel overhandigd aan Radboud-collegevoorzitter Daniel Wigboldus. 

U kunt dit college hier alsnog bekijken.

In het boek belichten zeven Radboud-wetenschappers en wetenschappers van het Titus Brandsma Instituut verschillende aspecten van het leven en het werk van Brandsma. U kunt het boek aanschaffen voor en na de bijeenkomst.

Bericht bekijken

Titus Brandsma, van held tot heilige
Het boek opent met een voorwoord van bisschop Gerard de Korte. Vervolgens beschrijft Christoph Lüthy de weg van de arrestatie van Brandsma tot zijn gehoopte heiligverklaring. Jan Brabers schrijft over Titus Brandsma als hoogleraar en rector. Inigo Bocken plaatst Brandsma in het licht van de intellectuele ontwikkelingen in zijn tijd. Elisabeth Hense plaatst Titus Brandsma in de context van de mystiek. Peter Nissen beziet Titus Brandsma vanuit het perspectief van de oecumene. Ria van den Brandt schrijft over Titus Brandsma en de Shoah. En Marc De Kesel reflecteert tot slot over wat ‘heiligheid’ betekent in de Ook wordt het boek Titus Brandsma, van held tot heilige gepresenteerd en officieel overhandigd aan Radboud-collegevoorzitter Daniel Wigboldus.

bron: TBI