Ontmoetingsdag Kleine Geloofsgemeenschappen

Ontmoetingsdag Kleine Geloofsgemeenschappen in vrij verband 12 maart Eindhoven-Veldhoven 

De OKG-ontmoetingsdag kleine  geloofsgemeenschappen is elk jaar  weer een warm bad. Fijn om samen  te zijn met zoveel gelijkgestemden,  en te merken dat je niet alleen lid  bent van een klein lokaal clubje,  maar ook deel uitmaakt van een  grotere beweging van onafhankelijke geloofsgemeenschappen. Het zal ook op 12 maart weer inspirerend zijn  om samen te luisteren, te praten, te  zingen en te vieren. En intussen te  ontmoeten: oude bekenden van  vorige ontmoetingsdagen en weer  nieuwe gezichten. Met een  uitgekiend programma, met gasten  en met Brabantse gezelligheid. 

Op deze dag gaan we in gesprek met  elkaar, maar ook met een aantal  maatschappelijke organisaties om te  ontdekken wat we als christenen  kunnen/mogen/moeten doen in  deze maatschappij, en welke rol de  kleine geloofsgemeenschappen  daarin kunnen spelen. 

Het vergt wel een lange adem. Het is geen eenvoudige weg om te gaan: activisme put uit. We  willen de jaarlijkse studiedag op 12 maart gebruiken om met elkaar ervaringen en gevoelens te  delen, uit te wisselen en elkaar te bemoedigen.

‘Als niets meer over is, is er altijd nog hoop’ is het gezegde. 

Key note door dr. Frank Bosman. 
Dr. Frank G. Bosman (1978) is een rooms-katholiek cultuurtheoloog, bekend om zijn spraakmakende  mening over cultuur en religie. Hij is een graag geziene gast op diverse radio- en  televisieprogramma’s, maar ook in de kranten en op diverse internetsites.  
Bosman is werkzaam aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit Tilburg. Frank Bosman zal ons opwarmen, wakker schudden, appelleren aan onze specifieke rol als geloofsgemeenschap,  vanuit Bijbelse opdracht, vanuit onze opvatting van Christen zijn en vanuit onze (in belang  afnemende) functie en positie in de maatschappij. Hij verricht de aftrap rond de 4 sentimenten die  we s ’middags met elkaar willen delen, uitwisselen en waarom we elkaar zouden moeten  bemoedigen en stimuleren.  

DUS IN GESPREK MET ELKAAR. OVER CHRISTEN ZIJN IN DEZE WERELD. 
Meer informatie over de thema’s die aan de orde komen en de organisatie van de dag.

Voor vragen: email adres ontmoetingsdag@kapel-eindhoven.nl 

Telefonisch contact : Sjef Ernes, vz werkgroep OKG studiedag, 06-55154731 Tel Immanuel kerk : 040 253 2669