Walk for Homs

Van 5 tot en met 10 april 2022 wordt de pelgrimstocht Walk for Homs gelopen. Deze tocht waarin in zes dagen ruim 156 kilometer – van Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch – wordt afgelegd door de deelnemers is opgedragen aan de in 2014 in Syrië vermoorde ptr. Frans van de Lugt s.j.

Pater Van der Lugt, studen­tenpastor woonde en leefde 40 jaar in Syrië. Hij gaf retraites, zette zich in voor jongeren en stond open voor iedereen. Voor veel mensen heeft abouna (vader) Frans, zoals hij door veel Syriërs werd genoemd, heel veel betekend. Zijn visie op het leven leeft voort, maar zijn projecten moeten weer vanaf de grond opge­bouwd worden. Door de oorlog is er veel verwoest. De Walk for Homs probeert aandacht en middelen genereren om deze opbouw te ondersteunen zodat men­sen in Syrië weer een toekomst krijgen.

Ter nagedachtenis van Frans van der Lugt en om stil te staan bij de mensen in Syrië wordt er zowel in Amsterdam als in ‘s-Hertogenbosch een gebedsviering georganiseerd. Iedereen die de gebedsviering in Amsterdam en/of ‘s-Hertogenbosch wil bijwonen wordt gevraagd om vooraf een donatie te doen. Deze donatie geldt dan direct als reservering van je zitplaats in de kerk.

Data
Dinsdag 5 april 2022, Obrechtkerk Amsterdam, 09.00 – 10.00 uur
Zondag 10 april 2022, Sint Janskathedraal, 16.30 – 17.30 uur

bron: nieuwsbrief KNR

beeld: walk for homs