Metropoliet Epifaniy in de stad Bucha: de beulen brachten de hel naar ons land

Metropoliet Epifaniy van Kiev en heel Oekraïne bezochten de stad Bucha, die in het centrum van de internationale gemeenschap staat vanwege de wreedheden tegen burgers die aan het licht kwamen na de terugtrekking van het Russische leger.

Metropoliet Epifaniy hield een herdenkingsdienst in de plaatselijke kerk van St. Andrew, voor de Oekraïners die in de stad werden gemarteld en geëxecuteerd.
“Het lichaam weigert te bewegen, de ogen weigeren te zien en de hersenen weigeren alles te beseffen wat er is gebeurd. De beulen brachten de hel naar ons land. De racisten hebben van ons, tot voor kort, gastvrije land een echt verbrande woestijn gemaakt.”

In zijn boodschap benadrukte de metropoliet van Kiev: “Ik zal de beulen die onze medeburgers hebben vermoord er nogmaals aan herinneren: voor het leven dat ze kozen, voor het vergoten bloed, voor al het lijden en de tranen die ze hebben veroorzaakt, zal elk van hen een persoonlijk spreken voor God en de door de Heer beloofde straf ontvangen. En daarvoor zal iedereen die voor het gerecht wordt gebracht worden gestraft volgens de wetten van de beschaafde wereld.”

Metropoliet Epifaniy besloot met te bidden voor de vrede van de zielen van al degenen die het leven lieten in deze barbaarse oorlog. “Moge de Heer hun zielen laten rusten in het Koninkrijk der hemelen onder de rechtvaardigen.”

Trefwoorden:Kerk van Oekraïne

beeld: https://orthodoxtimes.com