Update gezondheidssituatie bisschop Harrie Smeets

Bij bisschop Harrie Smeets van Roermond is vorig jaar zomer een hersentumor geconstateerd. De bisschop wordt daar sinds september 2021 voor behandeld met chemokuren. Deze blijken zodanig goed aan te slaan, dat Mgr. Smeets nu een vervolgtherapie kan krijgen in de vorm van drie bestralingsbehandelingen voor één specifieke plek in de hersenen waar de tumor zich bevindt. Dit was eerder niet mogelijk. 

De behandelend artsen hopen door deze bestralingen de groei van de tumor verder af te remmen of te vertragen. De nieuwe behandelingen zullen op korte termijn – mogelijk al vóór Pasen – plaatsvinden. Hoewel de gezondheidssituatie van Mgr. Smeets zorgelijk blijft, put hij hoop uit deze nieuwe behandeling. De bisschop is ervan overtuigd dat naast de medicijnen ook het gebed van zeer velen hieraan bijdraagt. Hij wil iedereen daar graag voor bedanken en vraagt tevens te bidden voor alle andere ernstig zieken. 

bron en beeld bisdom Roermond