Nieuwsbrief Oecumenische Vrouwensynode

In de recente nieuwsbrief:
Annemiek Schrijver over verlieservaringen en liefde,
een boekpresentatie van Stichting Kunst uit Geweld
en je kunt nu naar de Dolle Maria’s luisteren. 

Nieuwe podcast: Dolle Maria’s

lees ons eerder bericht op De Roerom.

 Crux EO: vrouwen in de kerk 
De kerken in Nederland worstelen nog steeds met de positie van de vrouw. Bij de grootste protestantse kerk is weliswaar nu ruim een kwart van de voorgangers vrouw, maar overal hebben ze nog te maken met seksisme, discriminatie op grond van hun geslacht. En in veel orthodoxe kerken blijft een vrouw op de kansel een no-go.
Almatine Leene, voorganger in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, en Rosaliene Israël, voorganger in de Protestantse Kerk, vertellen over hun ervaringen met seksisme. En Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen gaat voor het eerst spreken in de kerk van haar ouders, waar vrouwen op de kansel nog zeer gevoelig ligt.
Klik hier om de aflevering te bekijken. 

Boekpresentatie Stichting Kunst uit Geweld 
De Stichting Kunst uit Geweld brengt mensen samen die te maken hebben (gehad) met Huiselijk en Seksueel Geweld en die vanuit hun ervaringen daarmee kunst zijn gaan maken. In tien jaar tijd is dit initiatief gegroeid tot wat het nu is. Er worden exposities georganiseerd en nu komt er een boek uit, met werken en verhalen van de kunstenaars.

De boekpresentatie op donderdag 19 mei biedt een boeiend programma met o.a. lezingen van: Esther Veerman, Ineke Boerefijn en Andrea Walraven-Thissen. Na het informatieve programma wordt aansluitend de expositie geopend en het boek gepresenteerd. Het complete programma kun je hier vinden.

Marian Geurtsen bij De Verwondering
Op 6 maart was ik te gast in het boshuisje van Annemiek Schrijver. Ik vertel er over de ervaringen die mijn spiritualiteit veranderd hebben. En hoe deze aan de basis liggen van mijn werk als schatgraver. Je kunt de aflevering hier terugkijken.FacebookTwitterWebsiteVoor vragen en opmerkingen kun je ons bereiken op webmistress@vrouwensynode.nl .  Andere aanvullingen of leuke nieuwtjes voor de website zijn natuurlijk ook welkom.

www.vrouwensynode.nlCopyright © 2022 Oecumenische Vrouwensynode, All rights reserved..

Our mailing address is:
Oecumenische VrouwensynodePrinses Ireneplateau 101Utrecht, 3554HWNetherlands
Add us to your address book