Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar werden bestuur en medewerkers van www.de Bezieling.-nl opgeschrikt door het bericht dat onze hoofdredacteur, voorzitter en columnist  René Grotenhuis was overleden. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld.

In juli 2021 krijgt René te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Wachtend op de operatie begint hij te schrijven. Gedachtes over aanvaarding van zijn sterfelijkheid, over het bestaan als voortdurende rite de passage, over de steun van dierbaren, over de wezenlijke vraag of er van je gehouden wordt, over de dood als deel van het leven en over de mogelijkheid dat de operatie niet goed afloopt.

Zestien overdenkingen werden – gedeeltelijk nog voor zijn overlijden op 8 december 2021 – op de Bezieling  gepubliceerd. Nu zijn ze gebundeld in een uitgave van Adveniat: Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid.
De bundel is een getuigenis van een leven uit genade op de drempel van de dood. Hij is te bestellen bij uitgeverij Adveniat en verkrijgbaar via de boekhandel. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling.


René Grotenhuis, Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid, Adveniat,  € 14,90.

Te bestellen bij uitgeverij Adveniat.

René Grotenhuis (1951-2021) was theoloog en onder meer tien jaar lang directeur van ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Hij was een denker en schrijver over hedendaagse vraagstukken vanuit christelijke waarden en zette zich in voor tal van maatschappelijke projecten. In korte tijd heeft hij als hoofdredacteur aan de Bezieling een nieuwe impuls gegeven. Die inzet indachtig komt de opbrengst van zijn bundel ten goede aan de Bezieling.