Caritas Nederland – Cordaid

Cordaid is opgericht in 2000, toen verschillende Nederlandse hulporganisaties hun krachten bundelden. Cordaid is lid van de katholieke internationale organisatie Caritas Internationalis, waarvan de geschiedenis meer dan een eeuw teruggaat.

Sinds de Eerste Wereldoorlog biedt de Katholieke Organisatie voor Noodhulp en Ontwikkelingshulp steun aan mensen in ‘s werelds meest fragiele en door conflicten getroffen gebieden.

Vandaag de dag is het een van de grootste ontwikkelingsorganisaties van Nederland, actief over de hele wereld, met een bijzondere focus op landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

De activiteiten richten zich op verschillende thema’s, zoals gezondheidszorg, humanitaire hulp, het opbouwen van veerkracht, toegang tot justitie, ontwikkeling van de particuliere sector en onderwijs.

Het hoofdkantoor van Cordaid bevindt zich in de stad Den Haag en bestaat uit ongeveer 186 medewerkers, met nog eens 657 mensen die werken voor en in de 10 landenkantoren.

Cordaid werkt samen met overheden, kerken, private organisaties, bedrijven, ziekenhuizen, kennis- en onderwijsinstellingen, internationale ontwikkelingshulporganisaties en het katholieke netwerk CIDSE (16 ontwikkelingsorganisaties uit Europa en Noord-Amerika).

Cordaid kiest haar partners op basis van hun visie, fundamentele uitgangspunten, doelstellingen en capaciteiten.

Als lid van Caritas Internationalis werkt Cordaid nauw samen met de andere leden om te bouwen aan een rechtvaardige en duurzame wereld.

bezoek de website Cordaid

bezoek de website Caritas Internationalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *